12 Ekim 2010 Salı

Vanden Plas - Seraphic Clockwork

Christ O gibi mükemmel bir albümden sonra böyle bir albüm çıkarmaları beni hayretler içinde bıraktı. Düzenleme ve sound olarak kendilerini oldukça geliştirmişler. Bundan dolayı ortaya müzikal anlamda daha oturmuş bir albüm ortaya çıkmış. Christ O'ı kesinlikle küçümsemiyorum ama favori albümüm Seraphic Clockwork oldu şimdiden. Çok enerjik başlayan ama aynı zamanda Christ O'a göre daha fazla akustik soundların bulunduğu bir albüm olmuş. Müziklerini daha konsept hale getirmişler. Soloların gidişatı parça içinde akıp gidiyor adeta ve bununla birlikte inanılmaz akustik, piano partisyonları var. Albümün akustik kısımları oldukça etkileyici. Bunların üstüne o derin gitar soundları da eklenince, tadından yenmez bir hal almış gerçekten. Vokallerde gene aynı melodik yapıyı kullanıyorlar. Beyond Daylight'tan bu yana kendilerini bunun üzerine geliştiriyorlar zaten. Vanden Plas'ın en güzel yönlerinden biri pianolarıdır belki de. Oldukça etkili kullanırlar. Bu albümde de oldukça etkili buldum. Tam zamanında müziğin içine girip çıkıyor. Andy Kuntz'un sesi akustik bölümlerde insanı oldukça etkiliyor. Ses tonu daha fazla ortaya çıkıyor ve insanı duygusallaştırıyor.

Albüm Quicksilver parçasına kadar dinamizmi ve duygusallığı hiç elden bırakmıyor. Çok keskin, hızlı bir şekilde vücut değiştiren bir albüm konumundayken bu parçadan sonra o pianolarla birlikte giden flüt partisyonları albümün duygusal olarak patlama noktası oluyor. Albümün başında sert rifflerle giden melodileri daha fazla enstrümanla doruğa çıkarıyorlar. Albümdeki her solonun vokal gidişatlarına bağlanması beni oldukça etkiledi. Sonlarda bunu daha fazla hissediyorum. Solonun dinamizmini tamamlar gibi.


Davullar kusursuz bir şekilde tonlanmış kesinlikle. Her vurguyu tek tek net bir şekilde duyabiliyorsun. Dört dörtlük olmuş gerçekten. Oldukça dolgun tonlar, bas sesini daha ön plana çıkaran çift kross gidişleri. Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten.

Vanden Plas genel olarak Dream Theater eksenli bir müzik grubu olarak görülür. Artık bu albümden sonra artık bundan iyice sıyrıldıklarını kanıtladılar. O epicvari melodik yapıyı her albümlerinde daha düzenli bir şekilde yerleştiriyorlar. Aynı zamanda bunun yanında sert soundları da es geçmiyorlar. Tabii o gene klasik progressive metal anlayışı devam ediyor. Artık bambaşka bir şey beklenemez Vanden Plas'tan zaten ama zaman geçtikçe o anlayışın üstüne bir tuğla daha koyarak devam ediyorlar.


Songs / Tracks Listing

1. Frequency
2. Holes In The Sky
3. Scar of an Angel
4. Sound of Blood
5. The Final Murder
6. Quicksilver
7. Rush of Silence
8. On My Way to Jerusalem

- Andy Kuntz / vocals
- Stephan Lill / guitars
- Torsten Reichert / bass
- Andreas Lill / drums
- Günter Werno / keyboards

Albümü buradan dinleyebilirsiniz.

Albümü buradan satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...